Historia
Viola & Wilhelm Pettersson 1957- Rune Pettersson 2003 - Stefan Pettersson 2015

Historia

Över 75 års erfarenhet inom branschen

Guldsmeden Wilhelm Pettersson och hans fru, affärskvinnan Viola, grundade företaget tillsammans år 1939.

Deras son, Rune Pettersson, har varit involverad i företaget sedan starten då han endast var 11 år. Det tidiga intresset gjorde att han valde att gå i sin fars fotspår. Även han utbildade sig till guldsmed och har sedan dess drivit företaget vidare, tillsammans med sin fru Eva, med djup passion som består än idag.

Eva och Runes två söner, Stefan och Mats, fattade också tycke för smyckesbranschen och har båda varit engagerade i företaget från 20 årsåldern. Idag drivs företaget av Stefan och Mats, tillsammans med Stefans tre döttrar, Sophie, Nathalie och Michelle, som är fjärde generationen.

Ursprungligen låg butiken på Hantverkargatan 87 på Kungsholmen och senare utökades verksamheten med fler butiker, en vid Brunkebergs torg samt en på Regeringsgatan.

År 1965 köptes den nuvarande butiken på Drottninggatan 70 i Stockholms city, som då var en trafikerad bilgata, på ett rivningskontrakt. Lyckligtvis valde man att behålla byggnaden och Drottninggatan kom så småningom att bli Stockholms mest populära gågata.

Verksamheten koncentrerades snabbt till Drottninggatan och all satsning har därefter lagts på att utveckla och driva just denna butik på bästa möjliga sätt.

Ombyggnationer har skett ett flertal gånger under åren för att ständigt förbättras. Senast var 2013 då en total renovering med fokus på inredning och optimal säkerhet gjordes.

On your pc, open a tab on your browser and copy the same ip address into the top bar